Op de eerste vrijdag van oktober staan de ouderen centraal. Heel Nederland vierde de Nationale Ouderendag. Deze dag is een eerbetoon aan alle ouderen, zoals Moederdag een eerbetoon is aan alle moeders en Vaderdag een eerbetoon aan alle vaders.
De Nationale Ouderendag wordt op verschillende manieren gevierd. Op landelijk niveau is het een dag waar individuele wensen van ouderen worden vervuld. Ook in Budel wordt deze dag gevierd, bij Seniorenvereniging Budel. 

Gedurende het jaar strijdt Seniorenvereniging Budel tegen zaken die een bedreiging vormen voor senioren. Denk daarbij aan vitaliteit, zelfstandigheid, participatie, achterstand, uitsluiting en eenzaamheid. Maar de Nationale Ouderendag is een feest. Een feest om te vieren met alle senioren, alle ouderen van Budel. Ja, u leest het goed. Niet alleen de senioren die lid zijn van onze vereniging maar alle senioren van Budel die 50 jaar en ouder zijn. De Nationale Ouderendag is een dag om stil te staan bij het belang van alle senioren in onze samenleving. En dat is nodig, want deze groep wordt steeds groter.

Tijdens deze feestelijke dag is er toch plaats gemaakt voor een iets serieuzere (maar zeker niet onbelangrijke) presentatie. Namelijk de presentatie Versleten?? Wat nu?? Welke gaat over artrose. René en Roy hebben een presentatie opgesteld waarin uitgelegd wordt wat artrose nu precies is, maar ook wat je er nu wel en niet mee kan. Daarnaast zijn de verschillende behandeltechnieken besproken, zoals soorten medicatie, operatieve mogelijkheden, fysiotherapeutische mogelijkheden en de belangrijkste van allemaal: wat de mensen zelf kunnen doen om het beste met de klachten om te gaan.

Na de presentatie was er ruimte voor koffie met gebak, waarna het muzikale duo Maestro en Co de middag feestelijk gingen afsluiten.

Heb je zelf last van artrose en zit je met vragen of heb je interesse om de presentatie een keer te zien, neem gerust contact op met Fysio-Fit Budel.

Via:
De contactpagina op de website.
Telefoon: 0495-494899
Email: fysiofitbudel@gmail.com.

P1000652.JPG
P1000651.JPG
Schermafbeelding 2017-11-06 om 12.32.08.png

Comment