TEAM FYSIO-FIT BUDEL

TEAM FYSIO-FIT BUDEL

René Smolders

In het laatste jaar van het gymnasium kreeg ik bij de beroepskeuzetest te horen dat leraar talen voor mij
geknipt was….. 

Mijn keuze was echter vanaf het allereerste moment fysiotherapie. In het begin was mijn keuze vooral sportgerelateerd. Later, m.n. in de stageperiodes
kwam ik erachter dat het beroep nog veel meer fascinerende kanten heeft.

Het leuke van fysiotherapie is het omgaan met mensen. Welke andere discipline heeft in de gezondheidszorg, waar zelfs technische handelingen onder druk staan, nog tijd voor echt contact met mensen?!

Kernbegrippen hierbij zijn voor mij betrokkenheid, eerlijkheid, respect.

Mijn eerste baan kreeg ik in Kerkrade, Spekholzerheide, waar ik 5 jaar in een particuliere praktijk werkte. In die tijd kreeg ik m.n. veel te maken met longpathologie bij ex-mijnwerkers.

Bewegen is leven, leven is bewegen

In 1985 verhuisde ik opnieuw  naar Budel en startte een zelfstandige praktijk. In die tijd mocht ik alleen particuliere patiënten behandelen omdat de ziekenfondsen ontheven waren van hun contracteerverplichting met fysiotherapeuten.

Uiteindelijk groeide de praktijk door tot eenmanspraktijk, later kwamen daar nog twee parttime-krachten bij.

Vanaf 1 januari 2016 ben ik met medewerker Roy Claassen een maatschap aangegaan.

Jannie, mijn vrouw, zorgt voor de administratie en receptionele taken.

Mijn “aandachtsgebied” binnen de fysiotherapie gaat uit naar:

In mijn vrije tijd ben ik zelf een fervent sporter: o.a. spinning, powertraining  en mountainbiken.

Andere passies zijn boetseren ( waarin ik me vooral toeleg op portret boetseren en het maken van “fantasiekoppen” ) en                                                        Spaans studeren met de bedoeling later als " jubilado "  in Spaanstalige landen te overwinteren.

 

ROY CLAASSEN 

In 2007 heb ik mijn VMBO-T diploma behaald op het bisschoppelijk college in Weert.  Ik had geen flauw idee wat ik later wilde worden?? Wat ik wel wist was dat ik met sport en met mensen wilde werken! Daarom ben ik begonnen aan de opleiding sport en bewegen ( CIOS ) op het ROC in Eindhoven. 

Op deze opleiding maak je kennis met vrijwel alle sporten, maar vooral het lesgeven hierin. Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij Fitlife. Op de opleiding en bij Fitlife heb ik mijn interesse voor fysiotherapie ontwikkeld. Daarom heb ik me in 2011 ingeschreven voor de opleiding fysiotherapie op de Hogeschool Zuyd in Heerlen. 

Op deze school heb ik 4 leuke, maar vooral leerzame jaren gehad, waarbij ik op verschillende plaatsen kennis op heb mogen doen. Ik heb stage gelopen in een praktijk voor manuele therapie in Hoensbroek, bij de voetbalprofs en jeugd van MVV in Maastricht en in het St. Jans Gasthuis in Weert, waarna ik met trots mag zeggen dat ik in juni 2015 mijn diploma voor fysiotherapie heb mogen ontvangen en dat ik direct met veel plezier aan de slag ben gegaan bij René! 

Het leuke van fysiotherapie is dat je mensen met lichamelijke klachten kan helpen, zodat ze weer beter kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Daarbij is fysiotherapie ook heel afwisselend, want elke klacht is weer anders! 

Naast mijn interesse voor fysiotherapie ligt mijn interesse dus bij het sporten. Daarbij is er 1 sport die er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt en dat is natuurlijk het voetbal! Ik voetbal al vanaf mijn 5e en speel op dit moment in het vaandelelftal van SV Budel. 

Vanaf 1 januari 2016 ben ik samen met René een maatschap gestart. Ik kijk met plezier uit naar onze samenwerking bij Fysio-Fit Budel!

  

Dionne van den Eijnden

Dionne.jpeg

In 2013 haalde ik mijn Havo diploma op het Bisschoppelijk College in Weert. Dat ik fysiotherapeute wilde worden was toen al lang duidelijk. Ik ben daarom gelijk met veel enthousiasme gestart op de opleiding Fysiotherapie in Heerlen.

Tijdens de opleiding heb ik mij waar mogelijk gericht op de behandeling van chronische en geriatrische patiënten. Ik heb op verschillende plaatsen een leerzame stage gelopen waaronder bij FysioMedica in Geleen. Op dit stage adres ben ik na mijn afstuderen in 2017 gestart met werken. Ik heb mij hier kunnen verdiepen in met name chronische en geriatrische patiënten. Daarnaast heb ik na mijn afstuderen een scholing gevolgd voor de fysiotherapeutische behandeling bij patiënten met COPD en Astma. 

Naast mijn studie Fysiotherapie ben ik met veel plezier werkzaam geweest als receptioniste van verschillende huizen binnen stichting Land van Horne. Daarnaast houd ik er van om actief en sociaal bezig te zijn. Ik ga graag een rondje hardlopen en ben vaak met vriendinnen onderweg. Tijdens het carnavalsseizoen speel ik graag met vrienden in de bonte avond, waarbij we met niet al te serieuze stukken, het publiek proberen te vermaken. 

Mijn fysiotherapeutisch hart gaat sneller kloppen van het realiseren van persoonlijke doelen samen met de patiënt. Wanneer ik een patiënt in de praktijk hoor zeggen 'ik had nooit gedacht dat ik dat zou kunnen', dan is mijn doel bereikt. 

In combinatie met mijn werk bij FysioMedica kom ik twee dagen in de week het team van Fysio-Fit Budel versterken. Ik kijk er naar uit om gezamenlijk jouw doelen te behalen!